christina

Jag är en pensionerad kvinna som bor i en bostadsrätt i Uppsala. Under många år hade jag symptom, som jag inte förstod orsaken till. Jag hade klåda i munnen ( läkarna trodde det var svamp, men medicinering hjälpte inte ) och i ögonen, hjärtklappning, röd irriterad hud, koncentrationssvårigheter m.m. I slutet av 2009 kopplade jag ihop det med elöverkänslighet, då jag blev het i hela kroppen och illamående med flera symptom då jag satt vid datorn eller talade i mobil.

Tog genast kontakt med Elöverkänsligas förening och fick mina misstankar bekräftade. Skaffade en baldakin till sängen och undvek el och strålning i möjligaste mån. Min ordinarie tandläkare, som inte har kunskap om elöverkänslighet tog ut fyra stora amalgamfyllningar i snabb takt enligt mitt önskamål. Läkarhjälpen jag sökte var inte till någon särskild hjälp. Mådde mycket dåligt i ett halvår, men blev sedan långsamt bättre. Så blev jag sämre igen och hösten 2012 mådde jag riktigt dåligt! Tålde inget ljus förutom ett par stearinljus, inte ens dagsljuset! Jag kunde inte gå ut, då det är hög strålning från olika master i min omgivning, lagade mat ( som andra fick handla åt mig ) på gasolkök, satte upp mörkläggningsgardiner och levde i mörker och tystnad, tålde inte heller radion.

Det var en mycket deprimerande tillvaro för mig och min sambo! Så i januari 2013 läste jag artikeln om Martin Liljeström och hans Relaxbur. Grep det sista halmstrået, som det kändes, och beställde en Relaxbur, som tillverkades i en storlek, som passade hemma hos mig. Martin körde upp buren från Göteborg, monterade ihop den och gjorde slutligen mätningar på dess effektivitet. Han var mycket noggrann och vi tycker att han gjorde ett jättebra jobb. Jag började sova på en madrass i buren och satt där och läste på dagarna.

Redan efter tre veckor kände jag mig bättre, inte så mycket hjärtrusningar och bränningar på nätterna, och efter ytterligare några veckor kunde jag gå ut korta stunder. Härligt!! Nu efter ett halvår kan jag sitta i buren som står i vårt vardagsrum, och titta på min TV (köpt från ama-konsult, avskärmad), lyssna på radio, besöka vänner, som stänger av så mycket el, datorer, telefoner, lampor m.m. som möjligt. Jag kan vara ute i solen och även uträtta korta ärenden på stan. Det känns helt underbart!! Sover gott i buren varenda natt och känner mig förtröstansfull, även om jag måste avstå från en massa saker och ständigt överväga om jag skall tåla det ena och det andra. Min värld vidgar sig sakta, vilket jag är oerhört lycklig över och jag är så tacksam mot Martin, som med sin Relaxbur hjälpt mig att må så mycket bättre.

Christina Nylander

http://www.anekdoter.se/anekdot.asp?anekdotID=309

användarberettelse-2 (kopia)

 

 

 

http://www.anekdoter.se/anekdot.asp?anekdotID=311